The hound of Baskervilles

The hound of the BaskervillesVeel films worden tegenwoordig met veel computeranimaties en bekende acteurs de wereld in geschoten in hoop om een kaskraker te worden. Helaas missen veel van die films diepgang, mysterie en verhaal wat een beetje klopt. En met de komst van de DVD zijn veel oudere films verdwijnen uit de videotheken, maar gelukkig heeft iemand de moeite genomen om “The hound of Baskervilles” op DVD uit te brengen.

Zoals de naam al doet vermoeden is de film gebaseerd op een boek met Sherlock Holmes als een van de hoofdpersonen. Een scenario wat mogelijk een van de bekendste is van Sherlock Holmes en ook vaker is gebruikt door andere zoals bij “de jonge jaren van Dagobert Duck“, maar dit alles doet niets af van deze film. Want de film heeft duidelijk de tand des tijd in de vormgeving van de film, maar dat geeft het wel de nodige charme en is zeker een aanrader voor mensen die een film willen kijken zonder al te veel Hollywood geweld.