Boo

BooHoewel veel horrorfilms op elkaar lijken en niet origineel zijn is Boo uit 2005 gelukkig iets anders en misschien ook wel iets beter dan de vele andere horrorfilms. Helaas begint de film op de klassieke Scream manier wat toch een beetje jammer is en wordt vrij snel langs de spelers gegaan om de context van de film uit te leggen zonder het plot al te veel bloot te leggen.

De film zelf gaat over een stel studenten die op Halloweenavond een bezoekje plegen aan oud ziekenhuis wat al jaren leeg staat sinds een grote brand jaren geleden. Het ziekenhuis is tijdens de renovatie permanent gesloten toen bleek dat er rare dingen gebeuren toen ze de derde etage bereikte. Nu ook komen de studenten er al spoedig achter waarom je dit ziekenhuis beter niet kan bezoeken. Want ze ontmoeten een andere groep mensen tegen die proberen te vluchten toen ze de personen vonden die ze zochten. Alleen het vluchten blijkt een probleem totdat de puzzel van de derde etage is opgelost. Een puzzel die eigenlijk al jaren schaakmat staat en schaakmat moet blijven tegen bijna elke prijs.

Over het algemeen is die een vrij goed verhaal voor een horrorfilm, maar de acteurs waren nog wat onervaren en dat is iets wat een duidelijk nadeel is aan deze film. Maar het is zeer zeker een film die een keer in de late uurtjes moet kijken, want er zijn toch een paar momenten die bij de doorgewinterde kijker kippenvel zal veroorzaken.

One reply on “Boo”

Comments are closed.