Children of men

Children of menChildren of men speelt zich twintig jaar in de toekomst af, in een tijd waarin al jaren geen kinderen meer zijn geboren. Een periode waarin de wereld in chaos is en er een duidelijk strijd is tussen bevolkingsgroepen, want de immigranten worden verantwoordelijk gehouden voor het onvruchtbaar worden van alle vrouwen. Het is ook dan ook heel toevallig dat blijkt dat het eerst kind wat wordt geboren sinds bijna 20 jaar bij een immigrant.

De film gaat dan ook om deze vrouw in veiligheid te brengen, maar naar welke veiligheid is de vraag. Dit omdat blijkt dat er meerdere partijen belang bij hebben dat de vrouw bijvoorbeeld verdwijnt of juist niet. Of dit ook de bedoeling was van de schrijver van het boek The Children of Men blijft natuurlijk de vraag, maar er is ook aangegeven bij de verfilming dat sommige gedeeltes zijn herschreven voor de huidige tijd en politieke inslag. En los hiervan is de film zeker een aanrader, met veel goede acteurs en het verhaal is in film uitgebeeld met een constante verhaallijn.