The wicker man

The wicker manHollywood is al een paar jaar door originele ideeën heen en begint nu maar oude films en verhalen opnieuw te verfilmen. Zo ook met “The wicker man”, maar deze nieuwe verfilming is aardig goed gedaan met Nicolas Cage als uitermate geschikte acteur voor dit soort films. Daarbij lijkt men deze keer de gebruikelijke overdaad aan CGI en special effects bij remakes te hebben thuis gelaten wat de film zeker ten goede is gekomen.

De film zelf gaat over een politie-agent Edward Malus, gespeeld door Nicolas Cage, die een auto-ongeluk meemaakt waarna hij een verzoek krijgt van een oude liefde met een foto van het meisje in de verongelukt auto. Bij zijn speurtocht komt hij in een aparte leefgemeenschap op een eiland waar vrouwen de dienst uit lijken te maken, maar niet in een vorm die gebruikelijk is. Maar Edward komt in zijn korte bezoek elke keer weer voor verrassing die de duistere kant van het eiland en zijn bewoners steeds meer bloot legt. Hiermee is ook zeker een film die het bekijken waard is.