Google Video aan de public domain

Iedereen kent YouTube van de site met vele korte filmpjes, maar er zijn meer partijen in de markt. Zo heeft Google naast YouTube ook nog een eigen videodienst voor de langere films welke soms legaal of wat minder legaal mogelijk zijn, maar de tijd zal het leren. En tot die tijd zal menig lokale TV-zender in oa de Verenigde Staten ook zijn uitzendingen online kunnen zetten. Iets waar sommige partijen dankbaar gebruik van maken en kunnen maken gelukkig.

Maar sinds enige tijd komt er ook films in Google Video welke in het publieke domein terecht zijn gekomen zoals sommige korte filmpjes van Betty Boop, maar ook oude zwartwit-films uit de jaren 30 of eerste kleurenfilms van die tijd. Met deze dienst krijgt de wereld weer toegang tot het begin van een tijdperk wat mogelijk vergeten was bij vele, want de filmmaatschappijen lijken niet meer te geven oude en vergeten films. Of toch wel nu zal al z’n jaar of 15 bezig zijn om oude films van de jaren 50 en 60 opnieuw te verfilmen en het publiek daarmee te verleiden om oude films te vergeten.