The Mist

The MistThe Mist is een verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King en wat opvalt tijdens het kijken van de film is dat het verhaal redelijk het boek volgt. Ik moet dan ook zeggen dat ik weer genoten heb van een film waar het verhaal goed inelkaar stak en het niet ging om de special effects of de graphics.

Het verhaal speelt zich al in een klein dorpje waar iedereen een bekende van elkaar is, behalve met de legerbasis in de buurt waar de meest rare verhalen over gaan. Zo blijkt ook na een heftige storm wanneer er snel extra militairen worden ingereden en soldaten op verlof worden teruggehaald uit de lokale supermarkt. Maar deze soldaten zullen de legerbasis niet bereiken, want de stad wordt bedolven onder mist.

Een mist waarin iets lijkt te huisvesten, want iedereen die verdwijnt in de mist wordt niet meer van vernomen op een paar angst kreten na. Vanaf dat moment verschansen mensen zich in de supermarkt en willen de mist uitwachten, maar is daar wel voldoende tijd voor? Zeker omdat er uren voorbijgaan en de ware aard van de mensen in de supermarkt naar bovenkomt als er nog iemand sterft. Wordt het wachten of gedwongen vluchten om te overleven?

Deze film is dan ook zeker een aanrader om meer dan eens te kijken, want de King heeft briljant de psyche van de mens op papier en filmdoek gezet. En zonder het einde te verklappen is het zeker een einde om over na te denken, want de bevrijding komt tegen een erg hoge prijs.