Super Size Me

Super Size Me is vanavond op Nederland 3 te zien en is een documentaire over de fastfoodwinkels en generatie. In deze documentaire gaat Morgan Spurlock dertig dagen op een dieet van de grootste fastfoodketen ter wereld McDonalds. Dit tot ongeloof en afschuw van zijn vriendin Alexandra die een vegatarische chefkof is en die Morgan na afloop ook weer helpt om weer gezond te gaan eten bij het afvallen en het op orde krijgen van zijn lichaam.

Hoewel over de wetenschappelijke waarde natuurlijk te twisten valt worden er wel een paar redelijk punten aangestipt waarbij kan worden afgevraagd of de manier waarop we nu leven en eten wel zo verstandig zijn. Wel wordt langzaam duidelijk dat we soms steeds minder afweten van wat we eten en wat het met ons doet. Morgan zijn lichaam heeft het in de dertig dagen ook flink wat veranderingen doorgemaakt door de gebruikte grondstoffen.

Deze documentaire is dan ook zeer zeker aan te raden om eens een keer gekeken te hebben als bewustwording, maar niet als wetenschappelijk bewijs. Of er ooit geaccepteerd bewijs voor komt is natuurlijk de vraag, want er staat voldoende op het spel qua geld. Helaas zie ik elke dag steeds meer mensen ontbijt, lunch en avondeten nuttig bij McDonalds en hier zitten zelfs jonge moeders met kinderen bij. Het is blijkbaar niet cool om je eigen boterhammetjes te smeren of zelf eten klaar te maken, maar tijd zal het leren.