Niet-Winkeldag 2008

Soms is Wikipedia best grappig om te lezen zoals ook dat volgende week, 29 november, het Niet-Winkeldag 2008 is. Een dag waarin partijen in zowel België als Nederland aandacht vragen om te gaan consuminderen. Of veel mensen gehoor geven deze actie blijft de vraag op de zaterdag voor Sinterklaas en de maand voor Kerst waarin veel mensen zich diep in de schulden steken.

Dit alles doet men denken priester Billy van de kerk Stop Shopping die in film Where Would Jesus Buy aandacht vraagt voor dit probleem en er zelf een term voor heeft. Een shopocalypse noemt hij de periode waarin we belanden en als je er overnadenkt zit er wel iets in. Het is zeer vermakelijke film en het is ook zeer zeker de moeite waard om goed naar de teksten te luisteren die worden gezongen.

Published by Hans Spaans

Unix & security consultant with a passion for Linux, Solaris, PostgreSQL, Perl and network services, but also a strong believer in open and free source, standards and content.