World IPv6 Day

Of de wereld vergaat op de dag dat we door IPv4-adressen zijn of zo goed als blijft de vraag, maar de uitrol van IPv6 wil eigenlijk ook niet echt starten helaas. Vooral de thuisgebruikers zitten redelijk vast aan IPv4-only en dat is te merken, want steeds meer servers to server verbindingen kunnen redelijk goed op IPv4 en IPv6 plaats vinden. Oa de protocollen DNS en SMTP zijn daar zeer geschikt voor en eindgebruikers merken er weinig van als er problemen zouden optreden.

Voor de mensen met IPv6 op hun desktop is 8 juni 2011 de grote testdag aangezien het dan World IPv6 Day is. Een dag lang sites die connectiviteit testen doen door AAAA-records te publiceren in DNS en te kijken waar er mogelijk problemen zitten in de connectiviteit. Of er daadwerkelijk ook echt grote problemen zullen ontstaan blijft de vraag en voorlopig is de lijst van deelnemers al erg groen of terecht rood.

Voorlopig is deze blog nu ook via IPv6 bereikbaar en hoogstwaarschijnlijk zal dat ook zo blijven of er moeten serieuze issues zijn. Daarbij de komende paar dagen ook een aardige widget erbij om te tonen hoe je verbinding maakt, maar het nerd-gehalte is te hoog om die een permanente plek te geven.

Published by

Hans Spaans

Unix & security consultant with a passion for Linux, Solaris, PostgreSQL, Perl and network services, but also a strong believer in open and free source, standards and content.

One thought on “World IPv6 Day”

Comments are closed.